Phone number: (+46) 08-680 26 00
Bilindustrin

Förbättrar arbetsmetoderna i bilsektorn

För forskning och utveckling av motorer och fordon, för simuleringar och optimering med datorstöd, för mätningar, inspelningar och utvärdering av telematikdata vid testkörningar – en Toughbook, och Intel® Core™ i5 vPro™ processor, är det perfekta verktyget i bilindustrin.

Våra mycket slitstarka datorer har robust utformning utan fläktar och med skydd för de externa portarna. Därmed klarar de damm och fukt, liksom slag och stötar (MIL-STD 810G och IP65)¹,². De kan också användas utomhus för diagnostik på plats, och klarar fritt fall och vibrationer från testkörningar, liksom krävande verkstadsmiljöer.

Tillförlitlig och slitstark


Robust design, med detaljer som LCD med flexibel montering, extra hållfasta gångjärn och stötskyddade hårddiskar, gör våra Toughbook-datorer extremt hållbara och motståndskraftiga mot maskinvarufel, så att du slipper kostsamma reparationer. Totalkostnaden över datorns livslängd, d.v.s. den totala ägandekostnaden, blir därför mycket lägre än för konventionella bärbara datorer.

Ovanstående är rena tekniska fakta. Nu vill vi visa hur våra Toughbook-datorer kan ge fördelar i just din organisation.

Liknande organisationer använder redan våra Toughbook-datorer för att utvecklas och nå framgång. Även ditt företag kan klara utmaningarna med hjälp av Toughbook.

¹Testat av oberoende, nationellt laboratorium enligt MIL-STD-810G, metod 516.6, procedur IV för falltest.
²Testat av nationellt oberoende laboratorium, enligt IEC 60529, avsnitt 13.4, 13.6.2, 14.2.5 och 14.3.
Gaffeltruckar

Specialanpassade datorer för dina gaffeltruckar

Gaffeltruckar är en väsentlig del av lagerhantering. Oavsett hur många truckar det gäller så har det stor betydelse vilka datorer du väljer att montera på truckarna för att verksamheten ska kunna drivas smidigt och effektivt.

Det finns flera välkända fördelar med IKT-aktiverade gaffeltruckar. Arbetsuppgifter kan utföras mer effektivt, eftersom förarna har ständig tillgång till korrekt information i realtid från det centrala hanteringssystemet, medan de lyfter och placerar föremål, hanterar lagret eller beräknar tillgångar.

Men vad ska du tänka på när du väljer datorer för truckarna? Hur kan du fatta de bästa besluten för företaget nu och i framtiden?

Här är några av de viktigaste frågorna du bör tänka på:

Are you looking for a fixed computer or a flexible mobile device that can move between vehicles?

Behöver du en stationär dator eller en flexibel mobil enhet som kan flyttas mellan olika fordon?

Row call to action
Supermarkets

Räcker det med en konsumentenhet eller behöver du något mer robust?

Row call to action
Retail stores

Vilken enhet passar bäst för dina ändamål?

Row call to action
Hospitality

Vill du ha en standardlösning som kan användas på en gång, eller behöver du något som är specialanpassat till just dina behov?

Row call to action

 

 

Försvarindustrin

Förbättrar arbetsmetoderna inom försvaret

Tillförlitliga och kostnadseffektiva prestanda i de mest krävande situationer och miljöer. Det är en vanlig utmaning för organisationer i försvarssektorn.

Den utmaningen klarar Toughbook, och Intel® Centrino® 2 med vPro™ teknologi, med råge. Hur? Våra datorer går att använda i miljöer där andra enheter går sönder. Med en Toughbook kan användare i fält ansluta till data, program och fasta stödteam, oavsett situation. Våra datorer är dessutom flerfunktionella samt har hög tillförlitlighet och behändigt format, vilket ger effektivitet och kostnadsbesparingar.

Nu vill vi visa hur våra Toughbook-datorer kan ge fördelar i just din organisation.

Liknande organisationer använder redan våra Toughbook-datorer för att utvecklas och nå framgång. Även ditt företag kan klara utmaningarna med hjälp av Toughbook.

¹Testat av nationellt oberoende laboratorium, enligt IEC 60529, avsnitt 13.4, 13.6.2, 14.2.5 och 14.3.

 

Handelsindustrin

Ett nytt sätt att se detaljhandeln

Mångsidiga lösningar för alla applikationer i dina butiker

Panasonics slitstarka Toughpad-plattor och POS-stationer (point of sale) erbjuder ett mångsidigt utförande. Deras förmåga att fungera i alla miljöer – i butiker eller i serveringslokaler, utomhus och i lager – gör dem till det perfekta verktyget för användning i alla detaljhandelsapplikationer.

De hjälper detaljhandlare att leverera den flerkanaliga kundupplevelse som gör att framgångsrika företag utmärker sig idag. Till och med innan kunderna kommer till din butik eller dina lokaler skapar de en integrerad, sömlös serie av interaktioner och beröringspunkter som kombinerar den fysiska detaljhandeln med dess digitala motsvarighet på nätet.

  • Panasonic erbjuder pålitliga och skräddarsydda enheter utrustade med extra tydliga skärmar som är idealiska för miljöer där folk tar beställningar som restaurangkedjor eller snabbservicerestauranger.
  • Personal i detaljhandeln kan tack vare Toughpad-enheterna få åtkomst till information i realtid så att de kan tillhandhålla kunderna djupgående produktinformation för att maximera möjligheten till merförsäljning vid POS.
  • De robusta formegenskaperna innebär att Toughpad-enheterna är stabila, men lätta och mobila nog för butiksfunktioner och lageranvändning.
  • Lång batteritid och integrerade streckkodsläsare tillsammans med Windows operativsystem innebär att detaljhandlare kan sköta flera applikationer från en och samma enhet.
  • En rad specialiserade dockningslösningar innebär att Toughpad-enheterna tryggt kan transporteras och användas på resande fot eller förvandlas till POS-arbetsstationer.
  • Panasonics POS-arbetsstationer uppfyller kraven på dagens marknad och hjälper detaljhandlare i sin dagliga verksamhet. Arbetsstationerna är kompatibla med en mängd Microsoft Windows-operativsystem och har en flexibel och modulbaserad allt-i-ett design för detaljhandeln, snabbservicerestauranger samt hotell- och restaurangnäringen. 

 

 

Toughbook och Toughpad i detaljhandelsmiljö

Snabbservicerestauranger och restaurangkedjor

Snabbservicerestauranger och restaurangkedjor

Våra detaljhandelslösningar säkerställer en smidig, flexibel verksamhet på platser där trycket på snabbhet och effektivitet är som störst.

Row call to action
Stormarknader

Stormarknader

I en miljö där kundservice är en nyckelaspekt, stödjer Panasonics teknik ett stort utbud av uppgifter, processer och personalfunktioner.

Row call to action
Detaljhandelsbutiker

Detaljhandelsbutiker

Genom Panasonics mobila och datorbaserade POS-lösningar erbjuds detaljhandelstjänster av hög kvalitet över flera kanaler och filialer.

Row call to action
Hotell- och restaurang

Hotell- och restaurang

Skapa den ultimata kundupplevelsen med teknik som förbättrar varje besök hos din verksamhet.

Row call to action
¹ Testad av ett nationellt tredjepartslabb i enlighet med IEC 60529 avsnitt 13.4, 13.6.2, 14.2.5 och 14.3.
Räddningstjänst

Förbättrar arbetsmetoderna i räddningssektorn

I räddningssektorn är arbetsmetoderna en fråga om liv eller död. Effektiva och snabba åtgärder vid en olycksplats kan vara avgörande för att förhindra en tragedi.

Allt fler organisationer inom räddningssektorn väljer Toughbook-datorer, och Intel® Centrino® 2 med vPro™ teknologi, som bärbart verktyg.

Varför? Eftersom de går att använda i miljöer där andra enheter går sönder. Eftersom anslutningsmöjligheterna möjliggör oavbruten tillgång till data, program och stödteam på andra platser. Och eftersom Toughbook-enheterna är flerfunktionella, tillförlitliga, små och behändiga, effektiva och kostnadsbesparande.

Nu vill vi visa hur våra Toughbook-datorer kan ge fördelar i just din organisation.

Liknande organisationer använder redan våra Toughbook-datorer för att utvecklas och nå framgång. Även ditt företag kan klara utmaningarna med hjälp av Toughbook.

¹Testat av nationellt oberoende laboratorium, enligt IEC 60529, avsnitt 13.4, 13.6.2, 14.2.5 och 14.3.
Samhällsservice

Toughbook – specialisten på samhällsservice

Sedan årtionden tillbaka har vi här på Panasonic haft ett nära samarbete med de allra bästa inom samhällsservice, och detta med ett enda syfte: att kunna förstå er unika situation fullt ut.
 

Varför gör vi detta?
 

Vi vill helt enkelt kunna leverera en perfekt och specialanpassad mobil datalösning för din sektor.
För personal inom fält- och samhällsservice är det nu viktigare än någonsin att de har:
Omedelbar åtkomst till digital information – oavsett hur långt bort de befinner sig
Tydliga säkerhetsgarantier
Enheter som levererar, oavsett vad de utsätts för
Anslutningsmöjligheter att lita på – även när de är ute på resa
Lång batteritid för förlängda eller flera skift och möjlighet att själva kunna byta batterier
Kort sagt behöver de bättre driftssäkerhet, sömlös flexibilitet och kompromisslös prestanda.
Det är just detta som Toughbook och Toughpad levererar. 

Det är goda nyheter för sektorn för samhällsservice – där kraven på reparation av enheter är som störst. En IDC-undersökning som genomfördes nyligen visade faktiskt att omkring 15 % av alla tillfrågade inom samhällsservice sa att deras surfplatta, notebook eller handdator varit i behov av reparation på grund av fysisk skada under de senaste 12 månaderna.
 

Våra ruggade datorer och supporttjänster har allt från trådlös intelligens och säkerhet till produktivitetshöjande teknik och ”Connected Vehicle”, och de hjälper till att driva på den mobila effektiviteten inom samhällsservice på sätt som inte varit möjliga tidigare. 

Logistik

Den handhållna streckkodsläsaren. Den är liten men tuff

Från lagret till kundens dörr, vilket företag det än gäller, är effektiv streckkodsläsning oerhört viktig för logistiken.
Men ökade arbetsbelastningar och dåligt utformade enheter sänker skanningshastigheten, ökar risken för arbetsskador och står arbetsgivarna dyrt.

Vad skulle du säga om vi berättade för dig om  en unik bakåtvinklad streckkodsläsare somkan göra streckkodsläsningen enklare, snabbare och bekvämare än någonsin? 

Innovativa funktioner som en vinklad streckkodsläsare och precisionspenna kan öka produktiviteten vid skanning med upp till 12 procent. 
Med 30 års erfarenhet av logistikbranschen förstår Panasonic utmaningarna i din bransch. Våra logistikexperter hjälper till att slimma processer, öka noggrannheten, korta ner leveranstiderna, skanna smidigare, öka effektiviteten och få avkastning på investeringarna i logistikorganisationer i hela världen. 

Produktiviteten ökar. Utmattningen minskar. 
Välkommen till framtidens streckkodsläsning. 
Vill du delta? 
Fyra av Japans fem största paketfirmor använder handhållna enheter från Panasonic. 

Security
Tillverkning

Ligg steget före konkurrenterna med våra digitala produkter som förändrar spelplanen

Panasonic har ett nära samarbete med tillverkare och därför har vi mycket god insikt i de utmaningar som du ställs inför.
Nu för tiden vill kunder ha precis allt – högsta möjliga kvalitet till absolut lägsta pris och avancerade, anpassade funktioner så snabbt som möjligt.
För att bibehålla sin konkurrenskraft måste tillverkare ha en mycket effektiv drift med så få kostsamma driftstopp som möjligt. Allt utan att kompromissa med produktkvaliteten.

 

Därför är det viktigare än någonsin att digitalisera verksamheten genom kommunikation mellan maskiner.
77 % av de som köper surfplattor inom tillverkningsbranschen har upplevt markant förbättrad produktivitet. *
* Baserat på uppgifter från rapporten Tablets and the European Productivity Revolution (Surfplattor och Europas produktivitetsrevolution) från 2014.
Men att välja rätt mobil datorlösning är avgörande för att nå framgång.

 

Panasonics slitstarka och bärbara Toughbook-datorer och Toughpad-plattor är perfekta för följande användningsområden:
Produktionsanläggningar
Underhåll, reparation och drift
Lagerhållning- och hantering
Vi har sammanställt följande viktig information för att hjälpa dig att välja rätt investeringsalternativ på lång sikt, så att din verksamhet löper smidigt och effektivt.

Transport

Förändrar arbetsmetoderna i spår- och vägtransportsektorn

Avseende utomhusmiljöer och mobila uppgifter ställs få andra branscher inför samma utmaningar som spår- och vägtransportsektorn.

Få bärbara enheter – utöver en Toughbook, med Intel® Core™ i5 vPro™ processor  – klarar sådana utmaningar.

Med världsledande anslutningsmöjligheter, hög prestanda, suverän bärbarhet och oöverträffad slitstyrka kan medarbetare inom transportsektorn uppnå mer än någonsin tidigare. Pappershantering elimineras. Väderförhållanden – regn, snö eller solsken – ger inte upphov till fördröjda arbetsmoment eller onödiga driftstopp. Bara en enda typ av enhet behövs och antalet driftstopp i nätverket minskar.

Nu vill vi visa hur våra Toughbook-datorer kan ge fördelar i just din organisation.

Liknande organisationer använder redan våra Toughbook-datorer för att utvecklas och nå framgång. Även ditt företag kan klara utmaningarna med hjälp av Toughbook.

1 Testat av nationellt, oberoende laboratorium, enligt IEC 60529, avsnitt 13.4, 13.6.2, 14.2.5 och 14.3.