Produktpresentation: Panasonic Toughbook CF-31

Produktpresentation: Panasonic Toughbook CF-31

Slitstark råstyrka – ett flaggskepp i Toughbook-serien

Det är sällan som prestanda i klass med stationära datorer, mobilitet och kompromisslös stryktålighet nämns i samma mening. Men med nya Toughbook CF-31 blir det lätt så. Toughbook-seriens nya flaggskepp har fått allt som var bra med marknadsledande CF-30, plus Intels Core i5-processorer samt en rad förbättringar och nya prestandafunktioner. Datorn är försedd med en dubbelkärnig Core i5 520M-processor med frekvensen 2,4 GHz som kan höjas till 2,93 GHz med hjälp av Intels Turbo Boost-teknik. Dessutom kan Intels Hyperthreading-teknik användas för att köra flera program i högsta hastighet.

Den mest avancerade modellen innehåller en fristående ATI Radeon HD 5650-grafikkrets med 512 MB dedikerat RAM-minne. Detta ger högpresterande 3D-grafik när det behövs, med möjlighet att växla till den inbygga Intel HD-grafiken när du behöver spara ström. DDR3 SDRAM-minnet och processor- och grafikkombinationen gör att CF-31 är dubbelt så snabb som föregångaren CF-30 i kontorsprogram och upp till sju gånger så snabb i krävande och grafikintensiva program.

Panasonic har undvikit alla kompromisser för att nå denna prestanda. Värmen blir dock alltid ett problem när prestandakomponenter ska användas i ett slitstarkt chassi. Toughbook CF-31 löser värmeproblemet med ett elegant hybridkylsystem som gör att heta punkter på chassit kan undvikas och att processorns hastighet aldrig behöver sänkas för att temperaturen ska kunna kontrolleras. Hybridkylsystemet utgörs av en kombination av aktiv och passiv kylning. 

Batteritiden försämras inte heller under sådana förhållanden. Panasonics avancerade teknik för batterier och energisparfunktioner gör att drifttiden för CF-31 är upp till 11,5 timmar på en 3,5-timmarsladdning. CF-31 är riktigt slitstark med IP65-klassat skydd mot damm och vatten och den har testats enligt amerikanska miltärspecifikationen MiL810g. Chassit har uppdaterats och nya upphängnings- och dämpningssystem för hårddisken gör CF-31 ännu tåligare än föregångaren CF-30. Trots detta är CF-31 lättare än föregående modell och väger endast 3,72 kg.

Alla Toughbook-datorer har kunnat användas under mycket varierande förhållanden. CF-31 kan till och med användas i direkt solljus tack vare den ljusstarka 13,1-tums bakgrundsbelysta LED-skärmen på 1 000 candela/m2 som är försedd med polarisationsfilter. Anslutningar med 802.11n, Bluetooth, 3G och Gigabit Ethernet är standard och WiMax kan beställas som fabriksalternativ. CF-31 är också bakåtkompatibel med dockningsstationer, bilhållare och batterier för CF-30. Den senaste tekniken kräver ett modernt operativsystem och därför levereras CF-31 med Windows 7 som standard.

Om du behöver tillräcklig kraft för att köra de senaste krävande programmen under förhållanden där vanliga bärbara datorer inte fungerar, är nya CF-31 rätt val för dig. Den är slitstark, snabb och effektiv. Helt enkelt en Toughbook för avancerade användare.