Robusta produkter kan visa respekt för miljön

När Panasonic når sitt 100-årsjubileum år 2018 är målet att vara nummer 1 i elektronikbranschen på området ”grön innovation”. På vilket sätt kan Toughbook och Toughpad stödja den här ambitiösa planen?
 
Elektroniktillverkare är kanske inte den mest uppenbara företagstypen som associeras med en strävan att påverka planetens miljö på ett positivt sätt. Men i Panasonics fall kanske det är läge att ifrågasätta den typen av antaganden.
 
Panasonic är en global organisation som är starkt engagerad i utvecklingsarbete som leder till hållbara produkter och rutiner som ger fördelar på alla plan. Företaget har alltså gjort en utfästelse om att tillverka energieffektiva produkter. Panasonic satsar också på att reducera koldioxidutsläppen från alla tillverkningsanläggningar, och vi uppmuntrar miljöaktiviteter världen över. 
 
Ett exempel på detta miljöansvar är det faktum att 78 % av Panasonics fabriker redan återvinner 98 % av spillmaterialet.
 
Konstruerade med vår planet i åtanke
 
Vad kan vi säga om Toughbook och Toughpad? Det är lätt att tro att kraftiga och robusta produkter skulle kunna vara skadliga för planeten. Egentligen är det tvärtom.
 
Alla Toughbook-produkter är certifierade genom ett miljöbelastningssystem som går under beteckningen EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool). Systemet hjälper köpare att jämföra och utvärdera stationära datorer, bärbara datorer och bildskärmar baserat på miljöegenskaper. Produkterna graderas efter hur väl miljöfarliga material kan elimineras och även efter energibesparing.
 
Kunderna kan glädja sig åt att alla Toughbook-enheter har fått antingen guld- eller silvermärkning under EPEAT, vilket innebär bästa möjliga miljöegenskaper.
 
Ett annat riktmärke är Energy Star-programmet som är en internationell standard för energieffektiva konsumentprodukter. Enligt Greenpeaces Guide to Greener Electronics, utgiven i november 2012, är Panasonics bärbara datorer cirka 25 % bättre än de krav som ställs enligt programmet.
 
Betydande fördelar från specialiserade enheter
 
Om vi tittar närmare på själva enheterna står det klart att miljömedvetenheten visar sig på flera olika sätt. Produktegenskaperna, till exempel låg energiförbrukning, utbytbara batterier och extra lång livslängd (vilket även innebär en minskning av mängden avfall), betyder att Toughbook och Toughpad erbjuder betydande miljömässiga fördelar jämfört med enheter som har lägre specifikationer.
 
Initiativ som återköpsprogram för Toughbook och möjligheterna för dessa enheter att minska behovet av resor med bil, buss eller tåg, ger också betydande fördelar för båda användaren och planeten.
 
Så om du söker efter mobila teknikprodukter som är vänliga mot miljön samtidigt som de klarar tuffa uppgifter på alla arbetsplatser – då hittar du svaret hos Panasonic. I en affärsvärld där miljöreglering och ansvar är högt prioriterade områden för både myndigheter och potentiella kunder så stannar fördelarna inte bara vid den värld där vi lever – de kan ha positiv inverkan på resultatet också.