Ny VDC-studie: Panasonic är marknadsledande i Europa inom robusta datorer

En färsk VDC-studie visar att Panasonic har en omsättningsandel på 57 % av robusta bärbara datorer och 56 % av företagsanpassade robusta datorplattor i Europa. Detta innebär att Panasonic är europeisk marknadsledare inom robusta datorer, för 17:e året i rad.

 – Den nya studien, som nyligen genomfördes av undersökningsföretaget VDC, visar att Panasonic har lyckats stärka sin position som marknadsledande i Europa inom robust datorteknologi. Studien visar att Panasonics Toughbook-produktserie under 2017 hade en omsättningsandel på 57% av robusta bärbara datorer i Europa, medan Toughpad-seriens robusta datorplattor där stod för en omsättningsandel på 56%.

Våra framgångar på marknaden för ruggade datorer och mobila enheter bygger på grundprinciperna hos Panasonic, som i år firar 100-årsjubileum. Principerna handlar framför allt om att lyssna på kundernas behov och arbeta innovativt för att de ska få ut det mesta och bästa av fördelarna med modern teknologi, säger Kevin Jones, Managing Director för Panasonic Mobile Solutions Business i Europa.

Fokus på robusta handhållna enheter
Panasonic har nu på allvar fått fäste på den europeiska marknaden för robusta handhållna enheter, med flera lanseringar av nya innovativa produkter som riktar sig mot den snabbväxande detaljhandels-, tillverknings-, transport- och logistikbranschen. Bland produkterna finns bl a nya robusta Panasonic Toughbook FZ-T1, en 5-tums Android-enhet som riktar sig till mobila medarbetare i tuffa miljöer. Tack vare röst- och datakapacitet, samt en integrerad streckkodsläsare, passar FZ-T1 perfekt för användning inom t ex detaljhandeln för att underlätta såväl försäljning som orderupptagning.

- Marknaden för robusta handhållna enheter har visat upp en tydlig konkurrenspräglad konsolidering under de senaste åren, vilket innebär färre möjligheter för lösningsleverantörer att stödja slutanvändare. Panasonic har under alla sina år som europeisk marknadsledare för robusta bärbara datorer och datorplattor utgjort ett viktigt inslag i branschen för att bredda möjligheterna för både lösningsleverantörer och slutanvändare, säger David Krebs, VDC Research.