Phone number: (+46) 08-680 26 00
  • Specialist engineering

Utvecklad av Panasonic-specialister, för branschspecialister

Toughbook-datorer och Toughpad-plattor är inga vanliga enheter. Våra specialisttekniker och vår produktionspersonal utformar och tillverkar omsorgsfullt varje del av varje modell. Det betyder att varje utformning, egenskap och funktion är skapad för ett visst syfte.

Och hur vet vi vad som behövs? Ända sedan starten har vi följt ”kundens röst” – vi lyssnar alltid på vad kunderna behöver innan vi levererar nyskapande teknik. Detta gör att vi kan hitta en perfekt balans mellan optimal prestanda och utmärkt kundupplevelse.

 

Slitstark teknik

Det är den här tekniken som har gett Toughbook dess namn. En Toughbook eller Toughpad har i grunden utformats för att vara slitstark i alla avseenden. Det rör sig inte om en standardprodukt som utformats för att ge sken av att vara det.

Alla komponenter i våra enheter är till exempel flexibelt monterade för bättre hållbarhet. Höljen och chassin har hög torsionsstyrka och vi använder guldpläterade kontakter som inte rostar. Till och med våra AC-adaptrar och USB-anslutningar är testade och särskilt utformade (byggda för att tåla 30 000 inkopplingar) för att leverera den ultimata slitstarka upplevelsen.

Vissa av våra produkter är dessutom certifierade enligt IP-skyddsklassificeringen upp till IP68 mot damm och vatten samt uppfyller kraven för fall enligt MIL-STD-810G.

   

Skärmteknik

Skärmtekniken i Toughbook- och Toughpad-enheter bygger på en fin avvägning mellan slitstyrka och maximal användarvänlighet. För att stå emot arbetsdagens många törnar och stötar monteras våra skärmar flexibelt i magnesiumlegeringar istället för att skruvas fast hårt i höljet. Detta gör att de tål stötar mycket bättre än andra bärbara datorer och surfplattor.

Pekskärmstekniken i våra produkter är också utformad med en kombination av användbarhet och slitstark hållbarhet. Panasonics kapacitiva skärmar är precisa och responsiva oavsett miljö och vår egenutvecklade teknik gör det möjligt för användare att använda skärmarna även med otympliga industrihandskar. Signaturigenkänningstekniken och polerade tunna utomhusskärmar gör dem ännu mer lämpade att använda på fältet.

Men, om en kompromiss behöver göras, kommer kundens behov alltid först. I vissa fall är till exempel effektiv strömförbrukning viktigare än ultrahög ljusstyrka. Här kan vi alltså spara på ljusstyrkan till förmån för enhetens strömförbrukning.

   

Batteriteknik

Batteriteknik är en viktig del i vår utveckling av slitstarka produkter. Panasonic är ju, trots allt, världens största batteritillverkare. Ingen är mer lämpad än oss när det kommer till att leverera den batteriteknik som krävs för bästa fältprestanda.

Våra enheter har batterier med mycket lång livslängd. De är utbytbara, ofta kan du byta batteri under drift, och vissa modeller har ett extra batteri som tillval. Och till skillnad från många av våra konkurrenter optimerar vi vår produktdesign efter den systemreferensdesign vi får från våra tillverkningspartner av chip/resistorer för att utöka livslängden ytterligare.

   

Teknik för affärsgränssnitt

När vi konfigurerar våra Toughbook- och Toughpad-produkter kan vi inkludera i princip allt som kunden kan tänkas fråga efter. Det innefattar alla branschportar av standartyp och alla standardportar (inbyggd serieport osv.) samt stöd för HDMI, VGA och fullstor USB-port (Type C).

Genom att basera våra enheter på ett modulärt koncept får vi ytterligare konfigureringsmöjligheter som gör att vi kan leverera vertikalt fokuserade lösningar anpassade efter mycket specifika syften. Våra lösningar är långt från de ineffektiva, ej anpassade bärbara datorer och surfplattor som kräver instabila och svårhanterliga tillägg.

   

Trådlös teknik

En världsledande slitstark utformning betyder ingenting om du inte kan ansluta till data, program och affärskritiska system. Vi är dessutom den enda tillverkaren av trådlösa bärbara datorer som utformar och tillverkar en egen antenn.

Den integrerade trådlösa funktionen i Toughbook och Toughpad är grundligt testad i Panasonics egna ekofria kammare – den största i världen och helt unik för tillverkningen av bärbara datorer och plattor.

Med inbyggd och integrerad trådlös teknik kan vi eliminera externa kommunikationsstörningar så att våra produkter behåller anslutningen längre i högre hastigheter under extrema förhållanden.

   

Teknik för dynamisk prestanda

Du behöver enheter med högsta möjliga prestanda i lämpligast möjliga form. Vi är experter på att hitta just den kombinationen. När det till exempel gäller termiska egenskaper är våra produkter fint avvägda. En utformning utan fläkt ger minimal strömförbrukning, låg vikt och bästa möjliga slitstarka skydd. I andra enheter, där en fläkt behövs för optimal prestanda, anpassas den (istället för att slås av och på) så att slitstyrkan inte försämras.

Sättet våra enheter hanterar värme på bidrar också till utmärkt användarupplevelse. En ”termisk förångningskammare” leder bort värmen från moduler med hög temperatur till utrymmen som inte är lika användarintensiva, vilket innebär att användare aldrig råkar ut för överhettade punkter när de använder enheten.

   

Viktteknik

Minimal vikt underlättar i det dagliga arbetet – särskilt när du arbetar med en Toughbook eller Toughpad på fältet en hel arbetsdag.

Därför är alla delar av våra produkter utformade för att hålla ned vikten. Formsprutning av magnesiumlegering gör att vi kan skapa detaljerade och komplexa chassin som samtidigt väger mycket lite. Med noggrann strukturell analys kan vi borra hål i enheterna för att minska vikten utan att försämra tåligheten och slitstyrkan (en teknik som även används inom flygplansindustrin). Vi kan till och med polera ned glaset på våra slitstarka affärsmodeller för att minska vikten.