• Intelligent customer delivery

Intelligent kundleverans med Toughbook

Vad är intelligent leverans? Kortfattat kan det beskrivas som en process där varje leveranskontakt med en kund utökas till något mer.

Det är en process där intäkt och värde maximeras genom att ytterligare tilläggstjänster tillförs vid varje leverans.

Därmed omvandlas leveranschauffören till företagets fältrepresentant. Dessa personer kan hantera leverans, beställning, lagerhantering, underhållstjänster, marknadsföringsuppgifter och problemlösningstjänster.  

Vilka är de största hindren i processen?

Intelligent leverans är ett relativt nytt koncept. Men även för denna process finns flera hinder…

Deadlines – Ett leveransombud har alltid ett pressat tidsschema att följa. Om ytterligare aktiviteter läggs till i ett redan fulltecknat schema kan följden bli opålitliga leveranser och att fältrepresentanten i slutändan åstadkommer mindre.

Tillgång till information – Fältrepresentanten kan bara erbjuda fler tjänster om han/hon har tillgång till rätt data och system. Att befinna sig på plats hos kunden har hittills inneburit nekad åtkomst till data och system.

Kunskaper – Att be en leveranschaufför att utföra samma uppgifter som en vanlig fältrepresentant är ett högt krav. Personerna måste utrustas med rätt verktyg och rätt kunskaper, vid rätt tidpunkt och på rätt plats.

Hur kan en Toughbook effektivisera processen?

Toughbook-datorer är betydligt mer än bara bärbara datorer. De är mobila verktygslådor för 2000-talet, och därmed den perfekta lösningen på utmaningarna inom intelligent kundleverans.

Multifunktionalitet – Toughbook-datorer har inbyggd HSPA-modul, GPS, streckkodsläsare och andra programspecifika moduler, vilket gör att fältrepresentanten slipper bära med sig flera enheter vid leveranser. Och eftersom funktionerna är enkla att komma åt kan processen för intelligent leverans genomföras snabbt, oavsett miljö.

Hållbarhet och batteritid – Toughbook-datorer är byggda för att fungera i krävande miljöer, till exempel mörka och dammiga lagerlokaler eller förarhytten på en leveransbil. Dessutom innebär den unika tekniken för längre batteritid och de energisnåla komponenterna att datorerna kan användas mobilt hela arbetsdagen.

Tillgång till data – Data anslutningar av militärkvalitet och den oöverträffade slitstyrkan gör att leveransombuden aldrig förlorar kontakten med nödvändiga anslutningar och program. Därmed kan de bli effektiva fältrepresentanter och utföra de ytterligare tjänster åt kunderna som ger ökade intäkter.