• Hantering och underhåll av tillgångar

Hantering och underhåll av tillgångar

Oavsett var dina tillgångar finns måste du optimera användningen av dem. Därför måste du utrusta dina fältservicetekniker eller underhållstekniker med verktyg som gör att de kan hantera tillgångarna enligt de standardnivåer du kräver.

Och det är här en Toughbook kan göra riktigt stor skillnad.

Hur är processen?

När vi talar om hantering och underhåll av tillgångar avser vi optimering av samtliga fältbaserade tillgångar i ditt företag. I olika skeden av livscykeln måste de underhållas, repareras, uppgraderas, omkonfigureras eller till och med ersättas.

Det resulterar i mängder av olika affärsprocesser.

Till exempel förebyggande arbete. Tillgången måste inspekteras och utvärderas avseende prestanda och produktivitet. Behovet av eventuella reparationer måste identifieras, dirigeras till rätt ställe och schemaläggas. Även löpande underhåll måste utföras.

Men processen kan också vara reaktiv – ett fel rapporteras och en tekniker måste reagera på ett så korrekt och kostnadseffektivt sätt som möjligt. Korrekt och avpassad rapportering måste dokumenteras, och allt eventuellt förebyggande arbete som följer måste schemaläggas.

Men den grundläggande utmaningen är givetvis att arbetet måste utföras under mycket svåra förhållanden. Förhållanden som fram tills nu har utgjort ett hinder för tekniken. Förhållanden som ofta har gjort att fältteknikern förlorat digital tillgång till program och data.

Hur kan en Toughbook effektivisera processen?

Toughbook-datorer ger teknikerna tillgång till mer – och mer användbar – information. De används i situationer där andra bärbara datorer eller mobila enheter går bet, och fungerar som en verktygslåda för processomvandling.

Hastighet – teknikerna arbetar snabbare när de har rätt information. Oavsett om det handlar om teknisk, dirigerings- eller platsspecifik information eller servicehistorik, kan Toughbook-datorer erbjuda tillgång till allt som teknikern behöver i varje given situation.

Arbetsdokumentation – Toughbook-datorernas integrerade fältkameror och Bluetooth-anslutning gör att tekniker kan sammanställa arbetsdokumentation betydligt snabbare och enklare, och den ändamålsenliga designen gör processen ännu mer effektiv. Pekskärmen är perfekt för smidig dokumentation av pågående arbete, och den trådlösa anslutningen av militärkvalitet innebär att arbetet kan registreras, övervakas och mätas i realtid, utan att pappersbaserad dokumentation måste översättas senare.

Nöjda kunder – vid hantering och underhåll av tillgångar på plats hos en kund är teknikern företagets ansikte utåt. Med Toughbook-datorer blir teknikerna mer effektiva, och effektivitet är precis vad som krävs för att göra kunderna nöjdare och förbättra ditt företags anseende.

Nya intäkter – kunder litar på tekniker som fortsätter att leverera värdefull service. Och när detta förtroende väl är etablerat, har teknikern ett perfekt utgångsläge för att hjälpa kunden att effektivisera sin verksamhet med hjälp av andra tjänster eller produkter som ditt företag erbjuder.