Klara utmaningarna i bilsektorn

Vilka är de största hindren för att dina mobila medarbetare ska kunna arbeta mer effektivt? Och hur kan Toughbook hjälpa dig att övervinna dem?

Klicka på alternativen nedan och läs mer om vilka lösningar vi erbjuder…

Kravet på bättre kundservice, med färre fel och kortare väntetider
Ja, s ser min utmaning ut

Tidpunkten för incheckning av ett fordon kan utgöra ett stort effektivitetshinder i diagnostikprocessen, i synnerhet under morgontimmarna då arbetsbelastningen är hög. Det här leder till längre väntetid för kunderna och i slutändan mindre nöjda kunder.

I nästa steg, när bilarna dirigeras till en tekniker, ska felen förhoppningsvis matchas med rätt kunskaper. När detta inte sker sjunker frekvensen för ”rätt vid första försöket”, och fel uppstår.

Toughbook-datorerna har omdefinierat den här processen. När de kombineras med diagnostiksystem kan teknikerna ställa tre diagnoser på samma tid som normalt krävs för att ställa en. Hur? Svaret är en kombination av trådlös anslutning av militär kvalitet, en oöverträffad förmåga att fungera i krävande miljöer samt inbyggd kringutrustning som RFID- och streckkodsläsare.

Vill du veta mer? Tala med en Toughbook-expert direkt.

Kravet på att utvinna värde av varje kundbesök
Ja, s ser min utmaning ut

Toughbook-datorer utformas och byggs av personer som förstår hur bildiagnostikföretag tjänar sina pengar – genom återkommande uppdrag från kunder som är nöjda med den service de får.

Toughbook gör dessutom att teknikerna kan vara till större nytta för kunden genom att utföra fler eller utökade tjänster vid besöket, vilket ger ökade intäkter för reparationsföretaget.

Vill du veta mer? Tala med en Toughbook-expert direkt.

Behovet att utföra exakt och effektiv diagnostik i svåra situationer
Ja, s ser min utmaning ut

Det är inte alltid möjligt att utföra arbetet i de lämpligaste miljöerna – bilar måste ibland repareras där tillgång till elektricitet saknas, där damm och värme är ett ständigt problem och där trådlös anslutning är en komplicerad fråga.

Toughbook-datorer är specialbyggda för att fungera utomhus eller i verkstadsmiljöer, och har trådlös anslutning med lång räckvidd, skärmar för utomhusbruk, konverterbara designfunktioner och oöverträffad hållbarhet. Oavsett var bilarna finns kan teknikern ta med sin Toughbook och utföra alla åtgärder som krävs.

Vill du veta mer? Tala med en Toughbook-expert direkt.

Läsbarhet på skärmen
Läsbarhet på skärmen

För den som arbetar i fält måste skärmen vara läsbar i solljus. Toughbook-datorer är utrustade med den allra senaste bildskärmstekniken som ger utmärkt bild i direkt solljus och har bra bakgrundsbelysning för arbete när det är mörkt.

Multifunktionell
Multifunktionell

Datorerna har integrerade HSPA- och GPS-moduler och andra programspecifika modulalternativ. Dessa moduler gör även de minsta Toughbook-datorerna till flerfunktionsverktyg för de mest krävande arbetsförhållanden.

Tillförlitlighet/hållbarhet
Tillförlitlighet/hållbarhet

Även våra minsta datorer klarar utmaningarna vid fältarbete inom bilsektorn. Ett exempel är ultraportabla Toughbook CF-U1, som väger bara 1 060 gram, klarar t.ex. fall från 120 cm. Dessutom är vissa av våra modeller upp till IP65-klassade för motståndskraft mot damm och fukt¹.

¹Testat av nationellt oberoende laboratorium, enligt IEC 60529, avsnitt 13.4, 13.6.2, 14.2.5 och 14.3.

Ingen Elanslutning
Ingen Elanslutning

Toughbook-datorerna har ett nydesignat batteri och ett specialanpassat energisparsystem. Det ger upp till åtta timmars drifttid på en enda batteriladdning.