• Specialist Engineering

Specialist Engineering

Utvecklad av Panasonic-specialister, för branschspecialister

Till skillnad från andra tillverkares enheter innehåller Panasonics Toughbook-datorer inga komponenter från utomstående leverantörer. Alla komponenter i en Toughbook har utformats och tillverkats av Panasonic. Varje form, funktion och egenskap är utvecklad för ett särskilt syfte och ingen aspekt förbises i våra noggranna kvalitetskontroller.

Toughbook klarar tuffa tag på resan

Ungefär hälften av alla skador på bärbara datorer beror på olyckshändelser, t.ex. att användaren tappar datorn, vid förflyttning och transporter. Vid olyckshändelser skadas vanligen skärmen, höljet och hårddisken. Därför är våra Toughbook-datorer extra stöt- och vibrationståliga. Tack vare magnesiumlegeringen har Toughbook-datorns hölje flera gånger högre hållbarhet än vanliga höljen av plast.

Flexibel infattning och magnesiumförstärkning skyddar skärmen från stötar och slag. Hårddisken omges av ett nytt, avancerat material som ger förstklassigt slag- och vibrationsskydd.Alla enheter i serien för fullt ruggade uppfyller kraven enligt MIL (MIL-STD 810G)¹ avseende slag- och stöttålighet, och IP65-normen för fukt- och dammbeständighet². 

 

Läsbarhet på skärmen

För den som arbetar i fält måste skärmen vara läsbar i solljus. Toughbook-datorer är utrustade med den allra senaste bildskärmstekniken som ger utmärkt bild i direkt solljus och har bra bakgrundsbelysning för arbete när det är mörkt

Multifunktionell

Datorerna har integrerade HSPA- och GPS-moduler och andra programspecifika modulalternativ. Dessa moduler gör även de minsta Toughbook-datorerna till flerfunktionsverktyg för de mest krävande arbetsförhållanden.

Tillförlitlighet och hållbarhet

Även våra minsta datorer klarar utmaningarna vid fältarbete inom flygsektorn. Ett exempel är ultraportabla Toughbook CF-U1, som bara väger 1 060 gram och klarar fritt fall från 120 cm höjd. Vissa av våra modeller är dessutom klassade upp till IP65 för motståndskraft mot damm och fukt.

Läsbarhet på skärmen

För den som arbetar i fält måste skärmen vara läsbar i solljus. Toughbook-datorer är utrustade med den allra senaste bildskärmstekniken som ger utmärkt bild i direkt solljus och har bra bakgrundsbelysning för arbete när det är mörkt

Anslutningar

Inbyggt WLAN och tillvalsmodulen för HSPA gör det möjligt att exempelvis beställa reservdelar online, utan driftstopp – till och med ombord.

Dataskydd

Toughbook-datorer levereras med lösenordsverktyg, BIOS-kill, TPM och hårddisklås samt Recover Pro-programvara för skydd och säkerhetskopiering, så att dina data skyddas

Bärbarhet/mobilitet

Sjukvårdssektorn omfattar många olika miljöer – mobilitet är avgörande. Litet format och flexibla och unika designfunktioner, som ett integrerat handtag, gör att du kan ta med en Toughbook där den behövs.

Hygien

En design utan fläktar och modeller som CF-H2, som är motståndskraftig mot 42 typer av desinfektionsmedel och uppfyller EU:s certifieringskrav för sjukhussäkerhet, gör Toughbook-datorerna idealiska i miljöer där hygienen är viktig.

Alla angivna driftförhållanden, tider och värden är optimala eller motsvarar optimala förutsättningar. Vid användning kanske andra värden uppnås, beroende på lokala förhållanden.
¹ Testat av oberoende, nationellt laboratorium enligt MIL-STD-810G, metod 516.6, procedur IV för falltest.
² Testat av nationellt oberoende laboratorium, enligt IEC 60529, avsnitt 13.4, 13.6.2, 14.2.5 och 14.3.